Kontakta mig
Stäng
Vill du att vi ringer upp dig?

Fyll i dina uppgifter nedanför så återkommer vi snarast möjligt!

Vad gäller ditt ärende?

Så minskar du miljöpåverkan under din flytt

Att flytta till ett nytt hem är en spännande tid, men det kan också vara en process som har stor inverkan på miljön. Genom att planera din flytt med miljön i åtanke kan du minska ditt koldioxidavtryck och göra flytten mer hållbar. Här är några tips på hur du kan minska miljöpåverkan under din flytt.

Behöver du en flyttfirma i Uppsala – kontakta oss!

Planera och rensa innan flytt

Innan du börjar packa, ta dig tid att rensa ut saker du inte längre behöver. Genom att minska mängden saker du flyttar minskar du också antalet flyttkartonger och transportutrymme som behövs, vilket leder till färre resor och lägre utsläpp. Skänk eller sälj saker du inte längre använder istället för att kasta dem. Återanvänd och återvinn så mycket som möjligt. Ta hjälp av Budcenter med transporten till miljöstationen.

Använd miljövänliga förpackningsmaterial

Välj förpackningsmaterial som är återanvändbara eller återvinningsbara. Kartonger gjorda av återvunnet material är ett bra val, och du kan använda gamla tidningar eller återvinningsbart papper för att slå in ömtåliga föremål. Undvik plast och satsa på förpackningsmaterial som kan användas flera gånger eller som enkelt kan återvinnas efter användning.

Återvinn och donera

När du packar upp i ditt nya hem, se till att återvinna allt förpackningsmaterial som inte längre behövs. Kartonger, papper och annat material kan ofta återvinnas istället för att kastas bort. Donera möbler och föremål som inte passar i ditt nya hem till lokala välgörenhetsorganisationer istället för att kasta dem. Ta hjälp av BudCenter med transporten dit. Vid transport till välgörenhetsorganisation kan du nyttja 50% RUT-avdrag.

Använd energieffektiva transportmetoder

Om du flyttar inom en stad eller ett kort avstånd, överväg att använda cykelkärror eller andra energieffektiva transportmetoder för mindre föremål. Detta minskar användningen av fordon och bidrar till att minska utsläppen.

Välj ett miljövänligt flyttföretag

Om du väljer att ta hjälp från ett flyttföretag, se till att välja ett miljövänligt flyttföretag. Vi är en flyttfirma i Uppsala som strävar efter att minska vår miljöpåverkan genom att följa alla tillämpliga miljölagar och krav. Vi använder verkstäder och anläggningar som uppfyller myndigheternas miljöriktlinjer och arbetar för att maximera fyllnadsgraden i våra transporter. Genom ständiga förbättringar och förebyggande av föroreningar, samt utbildning och information till våra anställda och kunder, säkerställer vi ett starkt fokus på miljöarbete i alla led. Kontakta oss idag!